Tuesday, December 7, 2010

Good morning, Shah Alam!

Heh, belum pagi lagi kan? Namun jam sudahpun lepas jam 12 dan tarikh pun dah bertukar kepada 7 Disember 2010. Sedar tak sedar kita dah pun berganjak ke tahun baru dalam kalendar Islam, yakni 1 Muharram 1432H. Jadi apa yang anda berjaya capai dalam tahun lepas? Kenaikan pangkat? Kereta Baru? Rumahtangga baru? Apapun yang anda semua capai dalam tahun yang sudah saya harap ia cukup bererti dalam hidup anda semua.

Bagi saya tahun lepas ini merupakan satu pencapaian yang paling baik dalam hidup saya, apabila saya decide untuk further study. Weyh? pencapaian terbaik ke??!

Yes! Bukan mudah untuk seorang membuat decision macam ni, terutama sekali yang dah "lanjut usia" macam saya, dan telah pun menikmati alam pekerjaan. Hehe. Tapi atas rasa perihatin dengan masa depan, saya tetap teruskan keputusan saya ini. Dan ini merupakan Hijrah yang paling besar dalam hidup saya. Biarpun banyak dugaan yang melintang, Insyaallah, saya takkan goyah.

Jadi apa Hijrah anda dalam tahun baru ini? Renung-renungkanlah ya!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...